joi, 12 iulie 2012

Concurs bucatareala-Chec pufos

                                     Reteta trimisa de Catalina Mitu


Ingrediente:

6 OUA,1 cana si jumatate de ZAHAR ,1 cana si jumatate de FAINA , 1 paharut de ULEI , 1 plic  ZAHAR VANILAT , 1 plic PRAF DE COPT, 2 lingurite ESENTA DE ROM , 3-4 linguri FULGI DE COCOS , 2-3 linguri CACAO pt efectul marmorat , 1-2 linguri MARGARINA pt uns tava , 2-3 linguri FAINA pt tapetat tava.



Se separa albusurile de galbenus,iar mai apoi albusurile se bat pana devin o spuma tare,se adauga zaharul treptat pt a se topi in compozitie,iar dupa ce terminam de adaugat zaharul,se pun unul cate unul galbenusurile in timp ce mixam compozitia bine.Imediat dupa aceasta pliculetul de praf de copt se amesteca cu cana si jumatate de faina,iar mai apoi se adauga treptat peste compozitie si amestecam bine pt a nu face cocoloase. Apoi adaugam pliculetul de zahar vanilat , esenta de rom , si fulgii de cocos,amestecam bine si urmeaza sa punem paharutul de ulei in compozitie. Dupa ce am mixat bine compozitia intr-un bol mai micut se pun 3-4 linguri din aceasta compozitie impreuna cu cacaoa si se amesteca pana compozitia se inchide la culoare.Tavile se ung cu margarina si se tapeteaza cu faina,se da drumul la cuptor pt a se incalzi, intre timp turnam compozitia in tavi  si apoi decoram pe deasupra cu compozitia cu cacao. Se lasa focul la mic si se introduc tavile in cuptor, se lasa la cuptor in jur de 30-40 minute,bineinteles nu este o regula,eu controlez checurile cu scobitoarea ca sa fiu sigura ca sunt copti si in interior. Pentru cine doreste si are buna placere,checurile se pot decora cu zahar pudra sau fulgi de ciocolata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comenteaza cu bun simt!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.