duminică, 22 iulie 2012

Concurs bucatareala-Tortulete- Amandine aromate cu zmeura

                                  Reteta trimisa de Veronica Picioroaga

Ingrediente ptr blat:  
-7 oua mari
-200g zahar
-200g faina
-50ml.ulei
-50ml apa
-4linguri cacao
-praf de copt 1 plic
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare , iar galbenusurile se amesteca bine cu ulei .Cand albusurile  sunt batute bine, adaugam zaharul, galbenusurile, apa, omogenizam,  dupa care  turnam in ploaie faina amestecata cu cacao si praful de copt. Se da la cuptor intr-o tava tapetata cu foaie de copt, la 180 grade, cca 30 min.Lasam blatul la racit .

pentru siropul de zahar ars :
-500ml apa
-250gr zahar
-3 plicuri de capuccino de ciocolata
-2 fiole de rom (din acela f aromat !! )




Se pune zaharul la topit intr-o craticioara, impreuna cu 2 linguri de apa. Cand zaharul e topit, devine auriu,punem restul de apa, incalzita in prealabil. Se lasa la fiert pana cand zaharul e topit complet, apoi adaugam capuccino si romul . Luam de pe foc si lasam la racorit. E un sirop absolut delicios !!!!

Crema de ciocolata :
-4 galbenusuri
-4 lg cacao
-1 fiola de rom
-1 margarina,( eu am folosit Unirea)
-150gr zahar vanilat pudra

Frecam margarina pana devine o crema subtire.  Adaugam zaharul, omogenizam.La sfarsit punem cacao, galbenusurile(asa crude ) si romul .Obtinem o crema foarte  aromata, care se face destul de rapid!

Cum se ansambleaza!
Taiem blatul racit pe jumatate, pe lungime .Se insiropeaza prima jumatate de blat cu jumatate din sirop,peste care se pune jumatate de crema.Trebuie insiropat foarte bine..cu atat vor fi mai delicioase ! Peste aceasta crema punem cea de-a 2 a jumatate de blat,  insiropam cu restul de sirop si adaugam restul de crema . Se da la rece  cca 2-3 ore dupa care se scoate si  se portioneaza .Abia dupa ce am taiat prajitura , punem glazura.  Pentru glazura am folosit 2 plicuri de glazura de ciocolata din comert , care se intinde pe fiecare bucata in parte, astfel incat sa se scurga si pe margini....deja incep sa salivez :-D Prajitura este gata asa ca nu-mi ramane decat sa o ornez cu zmeura din belsug.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comenteaza cu bun simt!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.