miercuri, 4 iulie 2012

Concurs bucatreala-Pilaf cu ficatei la cuptor

                                             Reteta trimisa de Mery Paraschiv


Ingrediente:
o cana de orez
ulei de masline
ceapa
telina
1 pastarnac + 1 morcov
foaie dafin
piper
ficatei
Punem uleiul de masline intr-o craticioara la foc mic, apoi adaugam ceapa. Lasam ceapa cam 2 min la foc dupa care adaugam o cescuta de apa. (lasam ceapa mai mult sa fiarba decat sa o prajim).
Cand scade apa adaugam telina, morcovul si pastarnacul (date pe razatoarea mica).
Lasam putin sa se caleasca dupa care adaugam orezul, foaia de dafin , piperul si un litru si jumatate de apa.
Lasam la foc mic fara sa mai mestecam in el. In felul acesta ramane bobul intreg.
Ungem un vas de yena cu ulei de masline dupa care asezam ficateii. Ii presaram cu sare si piper.
Ii punem la cuptor pana se rumenesc apoi ii intoarcem pe partea cealalta si la fel adaugam sare si piper.
Pofta buna! 
Mery

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comenteaza cu bun simt!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.