luni, 9 iulie 2012

Concurs de bucatareala-retete noi de deserturi

                             Retetele sunt trimise de Beres Catalina Maria





1  Cornete cu crema de caramel
Ingrediente:
3 oua
3 linguri zahar
3 linguri ulei
faina cat cuprinde


Mod de preparare:
Se amesteca toate ingredientele pana se obtine o coca usor de modelat; se intind foi, se taie fasii care se infasoara pe forma de cornete unsa cu ulei, apoi se ung cu ou batut si se presara zahar, se dau la cuptor pentru coacere.
Crema: se arde un pahar de zahar, se pune o jumatate de litru de lapte, 3 oua amestecate cu alt pahar de zahar si 5 linguri de faina, se tin pe foc mic amestecand continuu pana se face o ciulama, se da la rece; cand e aproape rece se freaca cu 150 gr unt.
Cornetele se umplu cu crema.
2. Nuga
Ingrediente:
8 galbenusuri, 500 gr zahar, 250 gr unt, o farfurie mare cu varf de nuci taiate marunt, foi de napolitane

Preparare:
Galbenusurile cu jumatate din zahar se amesteca, separat se arde cealalta jumatate de zahar apoi se adauga untul, galbenusurile cu zahar si nucile.
Se amesteca in continuare pe foc apoi se ung toate foile de napolitane din pachet.
Se pune la rece cel putin 24 de ore cu o greutate deasupra pentru a se prinde foile.

3. Prajitura cu ness
Ingrediente
Blatul: 6 oua, 2 cani zahar, 2 cani faina, 6 linguri de ulei, 13 linguri apa fiarta, 2 linguri cacao, 1 praf de copt.
Crema: un galbenus, o cana de zahar, 5-6 linguri de faina, 2 linguri de nes, 400 ml lapte

Mod de preparare
Blatul: Albusurile se amesteca cu o cana de zahar si separat galbenusurile cu cealalta cana, uleiul, cacaoa si praful de copt, se unesc cele doua compozitii, se toarna apa fiarta si faina concomitent. Se coace in tava adanca si apoi se taie si la jumatate se pune crema de ness.
Crema: Se amesteca ingredientele pe foc pana se ingroasa. Se da la racit apoi se pun 150 gr unt.
Deasupra se pune o glazura de cacao.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comenteaza cu bun simt!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.