sâmbătă, 21 iulie 2012

Concurs de bucatareala-Tort de frisca

                                       Reteta trimisa de Elke Dvornic



Blat:
6 oua
200 gr zahar + 6 linguri apa ( se fierbe ca un sirop)
200 gr faina + 1 praf de copt
1 lingura cu varf de cacao
sare
6 linguri ulei
Se bat albusurile ca la bezele,se adauga siropul fierbinte ,galbenusurile si uleiul,la urma se adauga cacaoa,faina,praful de copt si sarea.Se da la cuptor aprox 40 min.
Umplere:
300 ml frisca lichida
1 iaurt de caise (mic aprox 200 gr)
1 gelatina alim.
1 banana,1 kiwi,3 piersici
Ornare:
200 ml frisca
1 kiwi si 1 piersica
1 gelatina transparenta
Se bate frisca lichida bine pana se mai intareste,se adauga gelatina fierbinte apoi iaurtul.(Se umple blatul destul de repede deoarece incepe sa se intareasca frisca),(gelatina se pune intr-un castron cu putina apa,cam 50 ml se se lasa putin la inmuiat,se pune sa se topeasca pe aburi sau daca va grabiti puteti sa puneti cateva secunde la microunde,eu asa am facut).
Dupa ce blatul sa racit,se taie in 3,se pune pe un platou primul rand de blat se insiropeaza cu un sirop facut din apa,zahar si esenta de rom,se pun fructele taiate marunt,o parte din frisca,apoi urmatorul rand de blat,insiropat,fructe,pe ultimul blat se pune restul de frisca si se da putin la frigider.Se pun fructele deasupra taiate dupa preferinta,apoi se prepara gelatina conform instructiunilor si se orneaza cu frisca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comenteaza cu bun simt!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.