joi, 30 august 2012

Cornulete fragede

Ingrediente:

2 cesti untura, 1 ceasca bors, 2 plicuri drojdie uscata, sare,faina cat cuprinde, coaja de lamaie, gem pentru umplutura (dupa preferinta – eu am folosit gem de prune amestecat cu nuca macinata), zahar pudra pentru decorat





In vasul de framantare se adauga untura, apoi se adauga borsul incalzit, drojdia, sarea, coaja de lamaie si faina cat cuprinde sa iasa un aluat asemanator celui de cozonac ca si consistenta.

Eu las cam jumatate de ora la crescut. Apoi intind foaia, tai in triunghiuri, pun umplutura si rulez.
Se pune tava la cuptorul preincalzit, depinde de fiecare aragaz cat lasi, eu de exemplu, las circa 20-25 minute.

Se pudreaza calde.

Spor la treaba si la papat!

2 comentarii:

  1. veronica picioroaga12/02/2012

    vaaaaiii! Cornuletele sunt unul dintre motivele ptr care astept Craciunul :-) as putea manca oricand...dar atunci le face mama :-D Ana, m-ai facut sa salivez !

    RăspundețiȘtergere
  2. mmm ...ai dreptate, ca mama nu le face nimeni :D

    RăspundețiȘtergere

Comenteaza cu bun simt!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.