vineri, 2 noiembrie 2012

Sarmalute in foi de vita

Eu una ador sa gatesc, dar sunt adepta retetelor pamantesti, daca se poate si rapide! Iata o propunere pentru masa de pranz, mai ales: sarmalute in foi de vita. Mentionez ca habar nu am daca reteta exista in aceasta varianta undeva. Ca in cazul tuturor retetelor postate, aveti prezentata varianta mea personala, improvizatiile mele :)

Ingrediente(pentru circa 30 sarmalute):
-1/2 kg carne tocata amestec vita+porc
-foi de vita
-2 cepe
-verdeata
-un morcov
-1/4 telina
-o cana orez

-1 ou
-sare, piper
-bulion
-suc de rosii(eu putin intotdeauna putin, da un gust mai bun)





Mod de preparare:
- se face umplutura astfel: se toaca marunt ceapa, se amesteca cu un morcov si telina rasa (am incercat ceva nou, pentru aroma pe care o da telina), cu carnea, oul, orezul, verdeata si se amesteca bine. Se adauga si putin bulion pentru gust si culoare.
- se asaza compozitie pe fiecare foaie si se impaturesc.
- in cratita in care se gatesc se asaza cateva foi de vita, apoi se asaza samalele, se adauga apa cat sa le acopere si se acopera cratita
- catre final adaug putin suc de rosii si daca pe parcurs mai e nevoie de apa se mai poate adauga treptat.
Le-am servit cu smantana, ardei iute si putin kaizer. Aici las imaginatia voastra sa intre in scena :)

Pofta buna!

2 comentarii:

  1. Hmm,,,,ce bune sunt :) fac si eu dar sotului nu prea-i plac mai mult ii plac acelea cu frunza de varza.....abia azi am terminat si eu sarmalutele

    RăspundețiȘtergere
  2. Paun Loredana5/06/2013

    Sarmalele in foi de vita cu multa smantana sunt preferatele mele .

    RăspundețiȘtergere

Comenteaza cu bun simt!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.