miercuri, 14 noiembrie 2012

Sfecla-dulce si sanatoasa(partea a II a)

Va promiteam in prima parte a articolului cateva retete cu sfecla si recomandari. Si ma tin de cuvant.

Cum e bine ca peste iarna sa avem camara burdusita, eu zic sa incepem mai intai cu o reteta de sfecla la borcan:

Ingrediente:

2 kg sfecla rosie(de preferat mai mici)
1 ceasca de ulei de masline(daca nu, merge si ulei de floarea-soarelui)

4 - 5 linguri de otet de mere(de preferat cu miere de albine)
 Knorr salad dressing grecesc
sare,piper si alte condimente dupa bunul plac

                                                             sursa foto: Bucatarul.ro


Mod de preparare:

Pune sfecla la fiert pentru cel putin 2 ore. Recomand sfeclele mai mici, parca sunt mai gustoase si fierb mai repede.
Cand este fiarta o scoatem din oala si o lasam sa se raceasca cateva minute.Apoi o curatam, o taiem in cuburi, o punem intr-un bol, peste care punem ceasca de ulei,un pachet de Knorr salad dressing grecesc,sare, piper si otet de mere cu miere de albine.Amestecam totul bine ca sa se patrunda uleiul si otetul in sfecla.Apoi o punem in borcane cu filet si o fierbem cel putin 45 de minute la bain-marie. Se lasa sa se raceasca in apa in care a fost la bain-marie si o punem in camara a doua zi.


 Salata de sfecla rosie cu branza



Este o reteta foarte apreciata, desi este usor de realizat si acasa. Ti-o recomad pentru masa de Sarbatori, e delicioasa!


Ingrediente:

2 bucati de sfacla rosie(poti folosi si din borcan, dar scurge bine zeama)
5 oua
300 gr branza de vaci(dulce sau crema de branza)
3 linguri smantana
3-5 linguri maioneza de casa

Mod de preparare:

Sfecla rosie se fierbe in coaja in apa cu sare.Dupa ce a fiert se curata de coaja si se taie subtire sau se da pe razatorea mare.

Se face un dressing din ulei de masline, suc de lamaie, sare pe care il punem peste sfecla cu 30 de minute inainte de finalizarea salatei.
Ouale fierte tari se taie, branza de vaci se amesteca cu smantana si cu sare dupa gust.
Intr-un vas asezam in straturi sucesive sfecla peste care ouale si sus branza. Deasupra se pune maioneza care se intinde frumos cu cu cutit dupa si se orneaza cu frunze de patrunjel verde.

Retete sunt multe, am ales doar doua dintre ele, astept si ideile voastre!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comenteaza cu bun simt!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.