vineri, 8 februarie 2013

Miere crema cu chimen

Mierea nu ne mai lipseşte din casă de ceva vreme, mai ales că Emei îi place şi este bine să consumăm miere, am mai scris articole pe această temă. Am avut plăcerea să degust o specialitate marca Sănătate Dulce: miere cremă cu chimen. Înainte de toate vreau să spun un lucru: mie nu îmi place chimenul. Nu ştiu să spun de ce, poate că mie aroma lui mi se pare prea puternică.
Însă am avut o surpriză mare să constat că această combinaţie îmi place, ba chiar foarte mult, aş spune. Ciudată fiinţă mai e omul!

Iată descrierea producătorului: 

Ia o linguriță de sănătate savurând delicioasa miere cu chimen în care vei găsi un conținut ridicat de fier, zinc, calciu, potasiu lipide, glucide și vitaminele A, B și C. Conform literaturii de specialitate, aceasta are diferite proprietăți terapeutice, fiind utilizată cu succes în reechilibrarea florei intestinale iar datorită efectelor antiinflamatoare puternice pe care le are chimenul, poate fi folosită în calmarea durerilor de stomac, calmarea durerilor menstruale și totodată pentru activarea secreției de lapte la femeile care alăptează.
  Îmi place că este foarte consistentă, este diferită de mierea simplă. Are granule care te fac să savurezi vreme îndelungată. Şi pe măsură ce savurezi crema, aroma ei se intensifică. Concluzia mea: este bună şi merită degustată.
 

 Borcanul de 250 g costă 20 ron, dar se papă greu. Este o specialitate din care iei o linguriţă şi ţi-ai satisfăcut pofta de ceva bun.Ce credeţi, aţi gusta aşa ceva?

10 comentarii:

 1. Tudorache Violeta2/08/2013

  Daaaaa!!! Daca zici ca este si bun la gust cu chimen, o sa incercam si noi. Mierea este sanatate curata luata pe stomacul gol dimineata. Multumim pentru postarea aceasta interesanta si sanatoasa!!!

  RăspundețiȘtergere
 2. Carmen O2/08/2013

  da , am si eu cu ghimbir !

  RăspundețiȘtergere
 3. Veronica Picioroaga2/08/2013

  Doamne,cate combinatii cu miere interesante ! Mie imi place chimenul...obisnuiesc sa- l pun in paine facuta in casa si in supa de linte..ii da o aroma extraordinara!! As incerca si eu mierea asta:-)

  RăspundețiȘtergere
 4. Ana Naghi2/08/2013

  uite cum aflu idei noi de retete :)

  RăspundețiȘtergere
 5. Ana Naghi2/08/2013

  suna foarte tentant!!

  RăspundețiȘtergere
 6. Ana Naghi2/08/2013

  cu placere! Este chiar foarte buna combinatia, desi chimenul singur nu prea ma incanta!

  RăspundețiȘtergere
 7. Cand am citit titlul deja ma gandeam, chimen ihhhh :))) nici mie nu imi place deloc, dar m-ai facut curioasa

  RăspundețiȘtergere
 8. bodas rodica2/14/2013

  sincer pare ciudata combinatia,dar cum bine ai zis ciudata fiinta mai e omul..:-)

  RăspundețiȘtergere
 9. Ana Naghi2/14/2013

  zau ca asa e! sa nu imi placa chimenul simplu, dar sa imi placa mierea cu chimen :)))

  RăspundețiȘtergere

Comenteaza cu bun simt!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.