vineri, 22 februarie 2013

Prăjitură cu nucă de cocos

Reţetă trimisă de Bianka Vintilă

Ingrediente:

100 g făină 
40 g amidon 
30 g cacao 
130 g nucă cocos 
300 ml lapte 
25 g unt 
3 ouă 

150 g zahăr 
1 praf sare 
1 praf copt 
1 plic zahăr vanilat 
200 g ciocolată 
80 g frişcă lichidă 







Mod de preparare:

Dizolvăm făina şi zahărul vanilat în lapte şi le punem la fiert 5 minute amestecând continuu până se îngroaşe, luăm de pe foc, amestecăm cu mixerul, apoi lăsăm să se răcească un pic.Între timp amestecăm bine gălbenuşurile cu zahărul, punem această compoziţie în cea lăsată la răcit, adăugam amidonul, 100 g nucă de  cocos, untul topit şi răcit , praful de copt dizolvat în puţină apă şi albuşurile bătute spumă împreună cu zahărul vanilat. După adăugrea albuşurilor se amestecă uşor de sus în jos.
Se împarte aluatul în două, într-o jumătate adăugam cacao. Turnăm jumătatea de cacao într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, iar deasupra cea albă. Lăsăm la cuptor aproximativ 45 minute la 180 grade. 
Topim ciocolata şi o amestecăm cu frişca lichidă. După ce se răceşte prăjitura turnăm topingul peste ea şi ornăm cu nucă de cocos.

Un comentariu:

Comenteaza cu bun simt!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.