joi, 21 februarie 2013

Red Velvet Cupcakes

Reţetă trimisă de Daria Moldovan

Ingrediente pentru 12 Red Velvet Cupcakes:
125 gr făină
1 lingură cacao
1/4 linguriţă sare
1/4 linguriţă praf de copt
60 gr unt la temperatura camerei
150 gr zahăr
1 ou
1/2 linguriţă esenţă vanilie
120 ml lapte bătut
1 lingură colorant roşu alimentar(eu am folosit colorant marca proprie Metro, altele nu ştiu cât sunt de intense)
1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu, stins cu oţet

Ingrediente pentru cremă:
1 cutie de brânză tip Philadelphia(poate fi orice marcă, numai să fie de 200 gr cutia)
1/2 linguriţă esenţă vanilie
60 gr zahăr pudră
160 ml frişcă

Mod de preparare:
Într-un bol mare se amestecă făina cu cacaua, sarea şi praful de copt. Într-un alt vas se bate untul timp de 1-2 minute până devine moale. Se adaugă zahărul şi se mai bate cu mixerul până amestecul devine pufos...2-3 minute. Se adaugă ouăle şi se bate cu mixerul până la încorporarea acestora, după care se adaugă esenţa de vanilie.
Într-un alt vas se pune laptele bătut căruia i se adaugă colorantul alimentar roşu, se amestecă până la omogenizare. După omogenizarea celor două, se adaugă amestecul de făină, alternativ cu amestecul de ouă.
După ce toate ingredientele s-au omogenizat, se adaugă bicarbonatul de sodiu, stins cu oţet.
Se divide amestecul într-o tavă de 12 forme de brioşe, şi se dă la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 20 minute.

Pentru prepararea cremei, punem frişca într-un bol şi o mixăm până se întăreşte, adăugăm apoi crema de brânză, esenţa de vanilie şi zahărul pudră, treptat. Amestecăm până când compoziţia devine destul de fermă cât să poată fi ornate prăjiturelele. Dacă este nevoie, mai adăugăm zahăr pudră.

Se scot prăjiturelele de la cuptor, se lasă la răcit, după care se ornează cu această cremă!

Un comentariu:

  1. PARE SIMPLU DE FACUT DAR DACA O INCEPI ......CAM GREU O TERMINI

    RăspundețiȘtergere

Comenteaza cu bun simt!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.