marți, 5 februarie 2013

Review ulei de cocos organic, virgin Scintilla Silk

Eu nu ştiam foarte multe despre beneficiile uleiului de cocos, deşi cocosul este una dintre aromele mele preferate. Dar am căutat informaţii şi am fost impresionată de proprietăţile şi beneficiile uleiului.




Uleiul de cocos este un produs „bun la toate”, în ceea ce priveşte utilizarea lui cosmetică. Este obţinut din pulpa nucii de cocos prin presare la rece.

Conţine următorii acizi graşi: Omega9 - 5,9%, lauric-49%, myristic-20%, palmitic-9%, caprylic-5,4%, stearic-3,7%, capric-6%.

Datorită structurii moleculare speciale, uleiul este absorbit rapid de piele, lăsând-o moale, catifelată şi radioasă. Pentru cei care au pielea uscată, aspră sau ridată, uleiul de cocos este o soluţie foarte bună şi poate fi folosit de la călcâie până la scalp. Uleiul de cocos oferă hidratare de durată şi uniformizează structura pielii.
La temperaturi de peste 20 grade celsius uleiul de cocos se prezintă în stare lichidă-vâscoasă.

Proprietăţi:
 
• Foarte hrănitor şi hidratant
• Revitalizant, calmant şi protector



 Utilizare:
 
• Tratament pentru păr, poate fi combinat în părţi egale cu ulei de masline. Poate fi încorporat în şamponul, balsamul sau masca necesare unei spălari sau îl puteţi folosi pentru prepararea de cosmetice bio pentru îngrijirea părului. Aplicaţi pe părul uscat masca cu ulei de cocos, acoperiţi cu o casăa de baie sau prosop şi lăsaţi 30 min-1 h, după care spălaţi parul în mod obişnuit
• Ulei pentru cuticule – înmoaie cuticulele
• Demachiant de ochi, chiar şi pentru rimelul rezistent la apa
• Exfoliant de corp, amestecat cu zahăr brun sau sare grunjoasă
• Este minunat la împachetările pentru picioare (aplicaţi o cantitate generoasă şi puneţi şosete de bumbac peste noapte)
• Dacă aveţi probleme cu coşurile sau acneea, probabil ultimul lucru pe care l-aţi folosi ar fi uleiul de cocos. Însă amestecându-l cu miere într-o mască de faţă, vă va lăsa tenul curat şi fin.
• Uleiul de cocos se poate folosi simplu sau combinat cu alte uleiuri vegetale pentru pielea sensibilă, înroşită după plajă şi pentru pielea delicată a copiilor.

• Reduce şi previne apariţia ridurilor fine 

Să vă spun şi alte utilizări probate de mine, după ce m-am documentat:

• ca deodorant natural, îl folosesc cu încredere pe axile(la subraţ)
• îmi fac o pastă de dinţi 100% naturală şi de efect(o să detaliez într-un alt articol din secţiunea DIY)
• ca balsam de buze, pur şi simplu îl aplic pe buze
• ulei de masaj pentru Ema, doar topesc puţin ulei(pentru că eu îl păstrez la temperaturi joase şi rămâne solid)

Ador mirosul uleiului, este foarte proaspăt! Mie îmi place să îl păstrez în formă solidă, iar atunci când îl aplic pe buze, de exemplu, ţin de cutuiuţă şi masez buzele, la contactul cu pielea se încălzeşte şi se topeşte, rămânând o peliculă foarte plăcută. Când folosesc pentru masaj, topesc puţin la bain-marie. Nu mult, este destul de gras încât să foloseşti foarte puţin. Se consumă relativ greu, eu am 50 de grame şi folosesc de ceva vreme. Preţul este de 9 ron(!) pentru 50 g, dar poate fi cumpărat şi în cantităţi mai mari. Îl găsiţi aici.

19 comentarii:

  1. Carmen O2/05/2013

    eu il folosesc de vre-o 2 ani , pentru orice...am renuntat la multe alte creme corp , masti par etc...mi-a reparat parul !

    RăspundețiȘtergere
  2. Catalina Sora2/05/2013

    Desi am vazut la Plafar Ulei de cocos nu am folosit inca.Si habar nu aveam ca poate avea atatea utilizari.Multumim Ana pentru articol

    RăspundețiȘtergere
  3. Paun Loredana2/05/2013

    Chiar nu stiam ca este bun la toate .Efectivul este uleiul magic .

    RăspundețiȘtergere
  4. Ana Naghi2/05/2013

    asa ma gandesc si eu, sa am vreo 2-3 uleiuri in casa si gata

    RăspundețiȘtergere
  5. Ana Naghi2/05/2013

    Cu drag, Catalina! Eu m-am indragostit de el, asta si datorita aromei :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Ana Naghi2/05/2013

    Cam asa ceva... Si ar mai fi vreo 2-3 uleiuri pe care , daca le avem in casa, nu ne mai trebuie creme & co

    RăspundețiȘtergere
  7. Ana Naghi2/05/2013

    da, aceeasi reactie am avut-o si eu :))

    RăspundețiȘtergere
  8. Veronica picioroaga2/06/2013

    Reviewul asta parca ar fi fost facut special ptr mine!!! Eu stiam de beneficiile acestui ulei , insa nu l- am folosit pana acum si- mi doream f mult sa- l am in primul rand ptr ca ador aroma de cocos si apoi ptr ca vreau neaparat sa- mi fac niste tratamente de par! Mi se pare ca ai gasit o varianta la un pret f bun si ma incanta ! O sa comand si eu neaparat !! Si...auzisem ca e un bun repelent pentru tantari si insecte. Aviz mamicilor de bebelusi :-) si nu numai! Multumim Ana ptr review !

    RăspundețiȘtergere
  9. bianka2/06/2013

    super, trebuie sa-mi cumpar si eu

    RăspundețiȘtergere
  10. CRISTINA EMILIA Cirstea2/06/2013

    Cred k iau si eu...impreuna cu cel de argan si de ricin...sa am in casa pt par si piele!! Sper sa gasesc la magazinele naturiste din oras..

    RăspundețiȘtergere
  11. multumim...dupa cum se vede iti place acest ulei,deci e bun :-* poate o sa am si eu ocazia sa-l cumpar :)

    RăspundețiȘtergere
  12. se gaseste la plafar? si nu e scump 9 lei...

    RăspundețiȘtergere
  13. Ana Naghi2/06/2013

    cred ca se gaseste. Merita sa il avem in casa!

    RăspundețiȘtergere
  14. Ana Naghi2/06/2013

    si eu ma voi ocupa de par in perioada urmatoare, iarna face ravagii la mine :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Ana Naghi2/06/2013

    cred ca se gaseste si la Plafar, dar nu stiu cat costa. La Scintilla Silk atat costa

    RăspundețiȘtergere
  16. bodas rodica2/14/2013

    wooau..cate moduri de utilizare. si deloc scump.

    RăspundețiȘtergere
  17. Camelia Anca5/23/2013

    Mama il foloseste de mult timp si e multumita. Cred ca o sa incerc si eu.

    RăspundețiȘtergere

Comenteaza cu bun simt!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.