miercuri, 20 februarie 2013

Tort cacao

Reţetă trimisă de Bianka Vintilă

Ingrediente:

8 ouă + 4 gălbenuşuri
4 pahare de zahăr + 1 pahar de zahăr
100 g cacao
1 pahar de apă
2 linguriţe cu vârf de făină + 1 lingură făină
1 pachet de unt + 1 lingură
1 pahar de lapte
3 linguri de wiskey



Bateţi spumă albuşurile de la cele 12 ouă adăugând varful de sare. Pe un bain-marie bateţi cacaua cu cele 4 pahare de zahăr şi paharul de apă, când începe să se încălzească adăugaţi pe rând 8 gălbenuşuri şi amestecaţi până se îngroaşă, luaţi 4 linguri din compoziţie şi puneţi-le deoparte. Luaţi de pe foc. Adăugaţi în compoziţia îngroşată cele 2 linguriţe făină şi albuşurile bătute. Tapetaţi o tavă cu unt şi puneţi hârtia de copt, încingeţi cuptorul la 160 grade, puneţi aluatul în tavă şi lăsaţi la cuptor aproximativ 45 minute.
Când se răcoreşte tăiaţi-l în 2. Sfatul meu e să faceţi crema cu 2-3 ore înainte ca să se-ntărească bine. 
Acum, pentru cremă luaţi cele 4 linguri de compoziţie păstrate, le puneţi într-o crăticioară şi le puneţi pe foc împreună cu cele 4 gălbenuşuri, lingura de făină, paharul de lapte, lăsaţi să se-ngroaşe, apoi adăugaţi pachetul de unt frecat bine şi lăsaţi să se răcească. 
Amestecaţi whisky-ul cu o lingură de apă şi însiropaţi blaturile. Puneţi jumătate de cremă la mijloc şi cealaltă deasupra. Se lasă la rece peste noapte, se ornează cu ciocolată rasă sau frişcă amestecată cu cacao.

3 comentarii:

  1. bianka vintila2/20/2013

    SUPER BUN! IL RECOMAND !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. imi faci pofta! ♥ arata foarte bine

    RăspundețiȘtergere
  3. wow,ce bine arata! fara whisky nu se poate?

    RăspundețiȘtergere

Comenteaza cu bun simt!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.