luni, 25 februarie 2013

Tort din pişcoturi

Reţetă trimisă de Naomy Ursache

Ingrediente:


aprox. 500 g pişcoturi
cafea sau sirop de ananas
1 plic de budincă (de care preferaţi)
400 g lapte
3 linguri de zahăr
1 l frişcă
fructe
un pliculeţ de cacao

Mod de preparare:

Pentru început facem cafeaua şi o lăsăm la răcit(cafeaua să fie cât mai slabă) Apoi facem budinca cu cantitatea de lapte şi zahăr menţionate mai sus şi o lăsăm la răcit.

Luăm un platou şi începem să trecem pişcoturile unul câte unu  în cafea şi le aşezăm pe platou (orizontal). După ce am aşezat un strat de pişcoturi, mixăm frişca încât compozitţa să nu curgă din bol. Peste stratul de pişcoturi punem un strat de frişcă(subţire), peste frişcă punem fructe(eu în general pun ori ananas ori banane), apoi mai punem un start de pişcoturi trecute prin cafea (vertical). Peste al doilea strat de pişcoturi punem budinca după care mai punem şi al 3'lea strat de pişcoturi trecute prin cafea (orizontal) şi punem iar frişca(subţire) şi fructe( eu pun căpşuni / kiwi), după care punem ultimul strat de pişcoturi trecute prin cafea (vertical) şi îmbrăcăm tortul în frişcă.

Din frişca mixată dăm deoparte câteva linguri şi cu o lingură de cacao o amestecăm.
La urmă ornăm tortul cu frişca cu cacao şi cu fructe.

Poftă bună!

5 comentarii:

  1. Agurita772/25/2013

    aww arata delicios yummi yummi >)

    RăspundețiȘtergere
  2. Pare simplu, poate incerc si eu..:)

    RăspundețiȘtergere
  3. e foarte simplu si rapid:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Cristina P.2/25/2013

    Foarte frumos si imbietor arata! Si e simplu de facut, cu siguranta o sa incerc si eu!:)

    RăspundețiȘtergere
  5. RaduAdina2/26/2013

    Foarte frumos si usor de facut.Yamy

    RăspundețiȘtergere

Comenteaza cu bun simt!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.