marți, 5 martie 2013

Faguri

Reţetă trimisă de Gabriela Lupu

Ingrediente compoziţie:

-250 gr. zahăr tos
-250 ml. ulei
-5 ouă
-un vârf amoniac stins într-un pahar lapte de un sfert
-făina cât cuprinde (să fie ca o smântână groasă)
Ingrediente cremă:

-8 linguri zahăr tos
-8 linguri făina cu vârf
-cacao
-1 litru lapte
-un pachet de 250 gr. unt sau margarină
-esenţă de rom

Preparare compoziţie: 
Se amestecă zahărul şi ouăle, apoi se adaugă uleiul şi amoniacul şi la sfârşit făina. Se poate folosi mixerul sau robotul de bucătărie. Se unge forma de faguri cu ulei şi se coc pe ochiul aragazului.

Preparare cremă:
Se amestecă zahărul, făina, cacaua şi laptele şi se pun la fiert. Se mestecă continuu până se întăreşte pentru a nu face cocoloaşe. Când e gata se dă la răcit şi când este călduţă încă se adaugă esenţa de rom şi pachetul de unt sau margarină.

După ce am terminat se umplu fagurele cu cremă şi se servesc reci ,de la frigider. Sunt foarte bune şi apreciate de copii aceste prăjiturele.

6 comentarii:

  1. Mamaaa, ce pofta mi-ati facuuut!;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ana Naghi3/05/2013

    Bianca, trebuie sa vorbim cu Gabriela :)))

    RăspundețiȘtergere
  3. dulciurile preferate din copilarie :(
    asa pofta ce am :(

    RăspundețiȘtergere
  4. mmm cat de bine arata... vreau si eu :((

    RăspundețiȘtergere
  5. RaduAdina3/09/2013

    yamy..din pacate eu nu am gasit forma din asta de faguri..Caut de ceva timp forma de faguri, vafe si nuci :((

    RăspundețiȘtergere

Comenteaza cu bun simt!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.