marți, 26 martie 2013

Piersicute si clatite inimioare

Retete trimise de Gabriela Lupu

1.Piersicute


Ingrediente compozitie:
 
5 oua
1 cana ulei
1 praf de copt
2 cani zahar tos
mirodenii
faina cat cuprinde (sa se poata modela aluatul in forma de bilute)

Ingrediente crema:
1pachet margarina (sau unt)
esente
cacao 1-2 linguri
zahar dupa gust
coca din scobitura piersicii

Decor:
colorant alimentar
zahar tos
 

Preparare:
Pentru compozitie se amesteca ouale cu zaharul pana se topeste,apoi punem uleiul,praful de copt si mirodeniile,iar la final faina atat cat trebuie ca aluatul sa poata fi modelat in bilute mici.
Formam bilutele mici din aluat si le coacem la cuptor ,dupa care le scobim inauntru lasand loc pentru crema.
Crema se face dupa ce am terminat de copt tot aluatul amestecand coca din scobitura acestuia cu margarina,esentele,zaharul si cacaua.
 
 
2.Clatite inimioare
 
 

Ingrediente:
500 ml.lapte
4 linguri ulei
un ou
zahar vanilat (nu e obligatoriu)
faina cat cuprinde (sa fie o compozitie mai groasa ca sa nu curga din forma)

Preparare:
Se amesteca toate ingredientele si la sfarsit  se adauga uleiul incins peste compozitie si se mai amesteca putin.Se coace in tigaie pe aragaz.
Se pot servi cu dulceata sau pentru un mic dejun copios.



7 comentarii:

  1. Carmen O3/26/2013

    de mult nu am gustat piersicute de acestea :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ana Naghi3/27/2013

    si eu cred ca de cand eram copil si facea o matusa...le adoram!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am luat si eu forme de inimioara si steluta de la Lidl pentru a face clatite din acestea insa nu au functionat deloc. Mi s-au lipit rau de tot pe margini de nu am putut scoate clatita in aceasta forma frumoasa. Am incercat si cu oul ochi. La fel. Asa suparata am fost!!! Le-am dus inaapoi la magazin. Noroc ca ei sunt amabili (de fapt asa e politica magazinului) si mi-au returnat banii. Cautam demult astfel de forme. Am fost tare dezamagita. Nu stiu altora cum le iese.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ana Naghi3/30/2013

    nici eu nu am mai vazut forme bune de multa vreme...sau or fi, dar nu ne permitem noi, off...

    RăspundețiȘtergere
  5. eu le-am pus in ulei incins inainte de a pune in ele compozitia si iese foarte bine

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce bine arată clătitele în formă de inimioară ! Super, chiar !

    RăspundețiȘtergere
  7. piersicutele nu le-am mai facut de aproape 12 ani cu o astfel de reteta mi-am luat atestatul pentru cofetar-bucata....amintiri frumoase

    RăspundețiȘtergere

Comenteaza cu bun simt!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.