luni, 15 aprilie 2013

Tort de gris cu lapte aromat

Tort, da, ati citit bine! Cei nepretentiosi i-ar spune simplu: gris cu lapte, dar pentru ca Ema e innebunita dupa ideea de tort, toate deserturile de casa pe care i le pregatesc ajung, ca prin magie, torturi... Pot sa nu imi rasfat copilul? Mai ales cand imi spune cu vocea ei cristalina: Mami, sunt fericita cand faci mie tort?




Asadar, acest mirobolant tort, cum nu s-a mai vazut vreodata, se prepara repede si nici nu iti innozi mainile prin bucatarie! 

Ai nevoie de: lapte, gris, zahar, vanilie, coaja de portocala, o steluta de anason, sare, banane

Pregatesti asa: pui laptele la fiert cu toate "miroasele"(vai, ce imi placea cand spunea bunica asa!) si cand incepe sa se infurie, scoti anasonul si torni grisul in ploaie si il zapacesti cu telul, sa nu faca vreun cocolos. Pont: nu pune mult gris, lasa-l moale-molicel, se ingroasa la fiert!
Dai deoparte si pui cat e fierbinte intr-un castron pe care l-ai udat inainte. Nivelezi bine si apesi, sa nu aiba goluri.Eu am alternat straturile de gris cu cele de banana taiata rondele. Lasi sa se raceasca in castron si apoi rastorni pe platou. 

Mananci asa sau mai adaugi dulceata ori scortisoara, cum preferi. Copilul tau sau copilul din tine va mai vrea si a doua portie, garantez!

26 de comentarii:

  1. Mmmmm....de când n-am mai făcut griş cu lapte. Doar nu-i mare filozofie, dar când aveam lapte, n-aveam griş şi invers. De exemplu acum am griş, dar am terminat laptele. :))) Dar s-a notat reţeta pe lista. Mulţumim că ne-ai adus aminte. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. sincer nu prea imi place laptele cu gris sau invers :)) , imi place mai mult orez in lapte(il ador ca imi aduce aminte de copilarie ) .. in schimb mamei mele ii place si cred ca i-as face o surpriza mare cu reteta ta :D, mai ales ca nu a mai mancat gris in lapte reinventat :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Ana Naghi4/15/2013

    Ma crezi ca si eu spuneam de vreo 2 luni ca fac? Si tot amanam, de zici ca cine stie ce greutate :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ana Naghi4/15/2013

    Oh, da! Ador laptele cu orez, eu si acum ii cer mamei sa imi pregateasca atunci cand merg la ea, desi imi fac si eu, dar doar pentru a copilari din nou :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Ana Naghi4/15/2013

    Da, e foarte aromat si gustos! Puteti jongla cu "miroasele" voastre preferate.

    RăspundețiȘtergere
  6. Alinaluibrumarel4/15/2013

    e clar, saptamana asta tre' sa-mi fac gris cu lapte, nu conteaza forma dar trebuie sa mananc :)).

    RăspundețiȘtergere
  7. Hermi_Blue4/15/2013

    deja imi lasa gura apa :))

    RăspundețiȘtergere
  8. finuta mea mananca foarte des gris cu lapte:)) sincera sa fiu am gustat un pic de la ea dar nu prea mi-a placut :D

    RăspundețiȘtergere
  9. Ana Naghi4/15/2013

    Depinde si cum il faci...Eu fara arome nu prea ma omor :D

    RăspundețiȘtergere
  10. Ana Naghi4/15/2013

    Pai sa nu ramai cu pofta, sa iti faci! :))

    RăspundețiȘtergere
  11. Ana Naghi4/15/2013

    Merge si fara anason. Este un condiment uscat in forma de steluta, foarte aromat :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Spunsieu4/16/2013

    Fac si eu gris dar nu m-am gandit sa-l prezint ca "tort", in mod sigur e mai apetisant asa!

    RăspundețiȘtergere
  13. Vazusem poza pe facebook, dar iti spun drept ca nu eram prea lamurita ce o fi..copilul meu nu se omoara dupa gris cu lapte, dar cu siguranta sub forma asta si cu ceva arome sigur il pacalesc;) Te anunt.

    RăspundețiȘtergere
  14. sigur o sa-i fac si eu lui Andrei asa, desi el il adora si in varianta clasica

    RăspundețiȘtergere
  15. Ana Naghi4/16/2013

    Daca ii place si simplu, cu atat mai bine! :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Ana Naghi4/16/2013

    Tine-ma la curent! :)

    RăspundețiȘtergere
  17. Ana Naghi4/20/2013

    eeei, nu arata senzational, dar e buuun! :)

    RăspundețiȘtergere
  18. Camelia Anca5/11/2013

    Arata foarte bine! O sa il incerc sigur.

    RăspundețiȘtergere

Comenteaza cu bun simt!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.